مشخصات عينك استاندارد چيست؟
آن دسته عينكهاي آفتابي، استاندارد به شمار ميروندكه حداكثر حفاظت از چشم را انجام دهند.
عدسيعينكهايي استانداردهستند كه بتوانند بيشاز ۹۵درصد از اشعه «يووي»يا همان فرابنفش را جذبكنند.
ميزان تعيين يو ويداربودن عينك تنها از راهدستگاه يو ويمتر امكانپذير است.
اگر دستگاهعدد ۴۰۰را نشان دهدميتوانيد به استاندارد بودنعينكتان مطمئن باشيد.
پس يادتان باشد ازفروشنده بخواهيد عينكتانرا با دستگاه يو ويمترآزمايش كند، حتي اگرقيمت عينك بالا و بهاصطلاح ماركدار باشد.
بيشترعينكهاي آفتابي ارزانقيمت كه معمولاً در فروشگاههايغيرمعتبر يا حتي كنارخيابانها فروخته ميشوند، بهعلت عدمجذب اشعهفرابنفش تأثير بسيار منفي روي چشمها ميگذراند.يعني نهتنها مفيد نيست بلكه ضرر هم ميزند.
آيا مي دانستيد كه چيني ها مخترع ساعت بودند؟
در سال 1956 باستان شناسان وسيلهاي را از زير خاك بيرون كشيدند كه گذر زمان را نشان مي داد كه حروف چيني روي آن حك شده بود. در آزمايشات اوليه اين وسيله را به قرن سوم ميلادي نسبت دادند كه هيچ شكي در آن نبود.
اما نكتهاي كه باعث تعجب شد اين بود كه وسيله نشان دادن زمان و ساعتهاي اوليه را سوئيسي ها تنها سه قرن پيش به صورت مكانيكي اختراع كرده بودند. اما اين وسيله ثابت ميكرد كه چيني ها حداقل ده سال در ساخت ساعت از سوئيسي ها جلوتر بوده اند.
اما نكته عجيبتر اين بود كه اين وسيله از آلومينيوم ساخته شده است. در صورتي كه مي دانيم آلومينيوم به صورت آلياژ و جسم مركب وجود داشته و در قرن نوزدهم براي اولين بار و آن هم به كمك نيروي برق به صورت مستقل و مجزا به دست آمده است. حال اين سوال مطرح مي شود كه چگونه چيني ها شانزده قرن پيش تر از طرفي مكانيزم ساخت ساعت مكانيكي دست يافته بودند، و از طرف ديگر چگونه از آلومينيوم استفاده كرده اند؟
و سرانجام اينكه چگونه نيروي برق را در اختيار داشته اند كه بتوانند ساخت آلومينيوم بپردازند؟
واقعا گاهی وقتها شنیدن و خواندن برخی مطالب انسان رو به تفکر وا می دارد. خوب به هر حال این مسائلی است که برخی اوقات باعث دردسر، حیرت و سردرگمی انسان ها می شود.